Alergeni

Atentie! Produsele Bakemyday pot contine alergeni. Va punem la dispozitie lista substantelor sau produselor care cauzeaza alergii sau intoleranta

Conform directivei 2000/13/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20.03.2000, alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe :

  1. Cereale care contin gluten si anume: grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau dur sau hibrizi ai acestora si produse derivate, exceptand: a) Siropurile din glucoza obtinuta din grau, inclusive dextroza;
    b) Maltodextrine obtinute din grau .
    c) Siropurile de glucoza obtinute din orz.

    d) Cereale utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricola.

  2. Crustacee si produse derivate ;

  3. Oua si produse derivate.

  4. Peste si produse derivate, exceptand:

    a) Gelatina de peste folosita ca substanta suport pentru preparatele de vitamine sau de carotenoide.

    b) Gelatina de peste sau ihticolul folosit la limpezirea berii sau a vinului.

  5. Arahide si produse derivate;

  6. Soia si produse derivate, exceptand:

    a) Uleiul si grasimea de soia rafinate complet.
    b) Amestecuri natural de tocoferoli ( E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural obtinut din soia. c) Fitosteroli si esterii de fitosterol derivati din uleiuri vegetale, obtinute din soia;
    d) Esterul de stanol vegetal fabricat din steroli de ulei vegetal, obtinut din soia.

  7. Lapte si produse derivate ( inclusive lactoza) exceptand:
    a) Zerul utilizat pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricola; b) Lactitolul.

  8. Fructe cu coaja lemnoasa, adica : migdale ( Amygdalus communis L) , alune de padure ( Corylus avellana), nuci ( Juglans regia ), nuci caju ( Anacardium accidentale), nuci Pecan ( Carya illinoinensis ( Wangenh.) K Koch), nuci de Brazilia ( Bertholletia excels), fistic ( Pistacia vera) , nuci de macadamia si nuci de Queensland ( Macadamia ternifolia), precum si produse derivate, exceptand fructe cu coaja utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricola.

  9. Telina si produse derivate.

  10. Mustarul si produsele derivate.

  11. Seminte de susan si produse derivate.

  12. Dioxidul de sulf si sulfitii in concentratii mai mari de 10 mg/kg sau 10mg/litru in echivalent de SO2 total care trebuie calculate pentru produsele gata pentru consum sau

    reconstituite in confomitate cu instructiunile producatorilor.

  13. Lupin si produse derivate.

  14. Moluste si produse derivate.