Povestea noastra

 

                                            Laura Nedu-pastry chef Bakemyday                                

Am lansat acest business in decembrie 2016, din dorinta de a recrea dulciurile copilariei, dar la un alt nivel, mai inalt, pastrand gustul produselor dar reinventand retetele astfel incat sa le amplificam savoarea si sa le facem mai aspuctuoase. Suntem pasionati de conceptul de haute-dessert, tocmai de aceea am combinat cofetaria frantuzeasca cu retete traditionale, ne-am jucat cu ciocolata fara zahar, pulbere de cacao, nuci caramelizate in trufe delicioase, praline crocante si mousse-uri catifelate.Suntem o echipa restransa dar ambitioasa, experimentam cele mai noi retete si procedee de manufacturare a prajiturilor, suntem in permanent contact cu scolile de elita din domeniu.

  cake

Nu ne plac ingredientele artificiale, care modifica aromele, si am decis sa ne aliem cu cateva ingrediente de top, care ne garanteaza un gust desavarsit si o calitate premium a produselor. Folosim foarte mult frisca Elle et Vire din Franta, ciocolata Icam din Italia, faina de prima mana, unt cremos cu 82% grasime si fructe proaspete in functie de sezon.

                                                  

Desigur, procedeele de pregatire si coacere sunt la fel de importante pentru obtinerea gustului si a texturilor perfecte, tocmai de aceea am ales sa folosim mixere si accesorii de la KitchenAid, cuptoarele MIWE, primele cuptoare din lume care asigura o presiune atmosferica standard in camera de copt, astfel incat aluaturile sa nu fie afectate de factorii externi precum presiunea, viteza aerului sau umiditatea.Am participat la evenimente si gale ale unor publicatii importante, am fost si suntem in continuare foarte solicitati de catre miri sa le indulcim evenimentele si de diverse companii pentru petrecerile interne dar si pentru clientii lor.

   

Crăciunul a fost prima noastra provocare. Atunci am reusit sa satisfacem dorintele clientilor pastrand retetele traditionale de cozonac, cu aluat dospit, copt in forme de lemn natural, dar ducandu-le la un alt nivel prin aportul de ingrediente. A urmat Pastele, un alt eveniment important pentru noi, cand am reusit sa producem artizanal un numar mare de cozonaci, pasca si oua de ciocolata pentru clientii corporate pretentiosi dar si pentru cei care ne erau deja fideli. Faptul ca am reusit sa ne fidelizam clientela intr-un timp atat de scurt a reprezentat marea provocare pentru noi.

Am participat la evenimente si gale ale unor publicatii importante, am fost si suntem in continuare foarte solicitati de catre miri sa le indulcim evenimentele si de diverse companii pentru petrecerile interne dar si pentru clientii lor.